Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Helenius lämnar Tyskland för Finland

Från 2013
Uppdaterad 10.10.2013 08:33.
Sergei Liakhovic mot Robert Helenius, augusti 2011.
Bild: EPA/MartinSchutt/AllOverPress

Proffsboxaren Robert Helenius lämnar sin tyska arbetsgivare, proffsstallet Sauerland, för att återvända till Finland. Finländarens pappa kommer i fortsättningen att fungera som tränare.

Helenius kontrakt med Sauerland går ut vid årsskiftet. Sauerland vill förlänga kontraktet med finländaren, men han tackar nej. Orsaken till att han tackar nej är delvis ekonomisk.

Det tyska stallet erbjuder inte Helenius någon löneförhöjning. Man grundar sitt beslut på att han har varit skadedrabbad och att stallet redan har satsat stora pengar på honom.

Finländaren som har tränat med stallet sedan 2008 ser inte det här som slutet på karriären. Enligt YLE:s uppgifter fortsätter han att satsa för att nå en titelmatch, med hjälp av pappas råd. Karl Helenius kommer nämligen att fungera som tränare för Robert som flyttar från Berlin till Finland under oktober månad.

Under onsdagen sade Helenius före detta tränare Ulli Wegner till tysk media att finländaren är redo för en match i december. Hur det blir med den saken är nu oklart, men i och med uttalandet torde Helenius ha hämtat sig från handledsskadan han ådrog sig i mars.

Diskussion om artikeln