Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tropiclandias renovering håller tidtabellen

Från 2013
Programmet är inte längre tillgängligt

Sedan mitten av augusti har badparadiset Tropiclandia på Vasklot hållit stängt på grund av renovering. Allt har gått enligt planerna och nu tror servicechef Tom Harju att man kommer att kunna slå upp dörrarna tidigare än planerat.

En höststorm skulle ha kunnat sinka renoveringen vid Tropiclandia. Men hitttills har allting gått enligt planerna.

Bildtext Servicechef Tom Harju.
Bild: Yle/Kati Enkvist

- En storm eller stark vind skulle nog ha förlängt arbetet. Speciellt takrenoveringen. Det är uppdelat i tre konstruktioner. Huvudtaket och sidtaken. Huvudtaket med sina 1200 kvadratmeter har tagit allra längst att renovera. I förrgår började vi med de två sidotaken, säger servicechef Tom Harju.

Tropiclandias renovering går enligt planerna och tidtabellen

Programmet är inte längre tillgängligt

Planerat öppningsdatum är 14 december men Harju tror att det mesta av renoveringen är klart redan tidigare.

Bild: Yle/Kati Enkvist

- Enligt byggherren ligger vi mycket bra till. Det innebär att vi eventuellt kommer att kunna öppna tidigare än vi tänkt.

Fuktiga utrymmen kräver ofta renovering

I simhallar är det ofta fuktspärrarna som måste kontrolleras. Görs det inte i tid blir skadan värre och renoveringen mera omfattande.

- Våra fuktspärrar hade släppt och skulle de ha kontrollerats tidigare kunde vi ha sparat oss mycket av arbetet, säger Harju.

I övrigt kommer Tropiclandia att piffas upp i samband med takrenoveringen.

- Det kommer att bli en ny bastu för barn som är mera ljummen än de andra. Vi kommer att installera ny belysning och innertaket kommer att täckas med en stor presenning med logotryck, säger Harju.