Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Stor efterfrågan på Termonovas produkter

Från 2013
Uppdaterad 11.10.2013 11:28.
Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Västnyland: Termonova i Ingå - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Trots att vi var och varannan dag hör om uppsägningar finns det också företag här i Västnyland som det går riktigt bra för. Ett av dem är Termonova i Ingå. Termonova tillverkar cellplast som används bland annat som isoleringsmaterial men mest kända är kanske liggunderlagen och gymnastikmattorna.

Radio Vega Västnyland: Termonova i Ingå går bra

Programmet är inte längre tillgängligt

Termonova övergår nu från treskiftesjobb till femskiftesjobb för att kunna möta efterfrågan på dess produkter.

Engagerad personal

På Termonova har man mer än tidigare valt att engagera personalen i utvecklingen av företaget och det har burit frukt, säger Peter Hammarberg som i fjol tillträdde som vd.
Och även om det går bra för företaget finns det rum för effektiveringar, säger Hammarberg. I frågan om effektiveringen av arbetet har personalen en nyckelposition.

Vd Peter Hammarberg i samspråk med huvudförtroendeman Antti Pitkänen
Bildtext Vd Peter Hammarberg och huvudförtroendeman Antti Pitkänen på Termonova i Ingå.
Bild: Yle/Maria Wasström

Personalen har varit med på noterna. Huvudförtroendeman Antti Pitkänen säger att de anställda har blivit mer motiverade när de fått delta i utvecklingen av företaget.

Pitkänen är glad över att ledningen lyssnar på deras åsikter och framför allt för att det just nu ser ut att finns tillräckligt med jobb

Men så här har det inte alltid varit. Ännu i början av år 2012 sades sex personer upp och åren innan hade det förekommit permitteringar.

Mattor till gymnastik-VM

Termonova har nyligen levererat gymnastikmattor till Antwerpen där gymnastik-VM inleddes den 30.9.
Termonova är en av de mest betydande arbetsgivarna i Ingå och när Fortum lägger ner sin verksamhet vid kolkraftverket är det många Ingåbor och andra västnylänningar som förlorar sin arbetsplats. Termonova har idag omkring 65 anställda.

Diskussion om artikeln