Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nu skall silvret bli till guld för Dicken

Från 2013
Sportinslag: Dicken utmanar Cocks i kampen om ligaguldet i handboll - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Helsingforsklubben Dicken satte i våras punkt för sin tio år långa medaljtorka i handbollsligan. Förra säsongen slutade för Dickens del med en finalserieförlust mot Cocks och målet är nu att gå hela vägen till guldet.

Det var inget snack om saken i våras. Cocks var det bästa laget och korades till mästare efter 3-0 i segrar i finalserien mot Dicken. Utgångsläget nu är ungefär det samma - Cocks är fortfarande den största favoriten men inom Dicken-lägret tror man i allra högsta grad att det går att utmana Riihimäki-laget i kampen om guldet.
- Klart att man alltid skall försöka att förbättra. Cocks är utan att överdriva jättebra. Vi får försöka med vårt lagspel. Cocks spelar kanske mer individuellt och har individuellt jättestarka spelare. Vi får se hur det blir med Cocks då de skall spela så många serier och matcher den här säsongen. Få se om de orkar, säger Dickens målspottare Benny Broman.

Bättre läge än för ett år sedan

Dicken borde åtminstone ha kapacitet att höja sin nivå jämfört med förra säsongen. Då hade Dicken nyligen värvat ett flertal spelare medan läget nu är avsevärt mindre turbulent.
- Vi har ganska långt samma lag som vi hade i fjol. Vi inledde årets säsong ur ett bättre utgångsläge då vi inte började bygga laget från noll. Vi har en bra laganda så nu gäller det bara att jobba hårt, säger Max Knuts

För både Dicken och Cocks gäller det att komma ihåg att det är fler om budet den här säsongen. HC West har inlett grundserien med fyra raka segrar, Helsingfors IFK har besegrat Dicken medan Sjundeå IF har fått Cocks på fall.
- Många lag håller en bra nivå. Det borde inte bli så många onödiga matcher under säsongen. Det är roligare att spela då det är hårdare matcher hela tiden, konstaterar Knuts.

Utvecklingen viktigare än resultaten

Trots förlusten i tisdags mot Helsingfors IFK så har Dicken siktet inställt långt in i framtiden. Det viktigaste under det här skedet av säsongen är nämligen inte resultaten.
- Utvecklingen är absolut viktigare vid det här skedet. På våren blir resultaten viktigare. Vi tittar än så länge inte så mycket på resultattavlan men vi måste ta poäng för att få ett bra utgångsläge inför slutspelet, säger Dickens chefstränare Thomas Lindström.

Dicken tog sitt senaste FM-guld för 20 år sedan på våren 1993.