Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

SIF-damer besegrade KyIF i handboll

Från 2013
Ett tomt handbollsmål på an handbollsplan inomhus.
Bildtext SIF-damerna tog sin tredje seger i handbollens FM-serien på söndagen.
Bild: SXC/no restrictions

Sjundeå IF:s damlag tog sin fjärde seger i FM-serien i handboll på söndagseftermiddagen. SIF slog Kyrkslätt IF i hemmahallen i Sjundeå.

Slutsiffrorna skrevs 35-23. I paus ledde hemmalaget 17-11.

För Sjundeå som i sin senaste match åkte på storstryk mot HIFK i Helsingfors (40-24) gällde det nu att samla sina led och komma igen. Och enligt SIF-tränaren Marcus Sjöstedt lyckades man nog med detta.

- Vi hade bra inställning matchen igenom och kunde spela vårt eget spel, sade Sjöstedt efter matchen.

Han säger att hela laget spelade mycket bra på bred front.

- Speciellt Linda Olin av utespelarna var nog väldigt bra idag. Också våra båda målvakter Roosa Penttinen och Laura Laakso spelat ypperlig. Men som sagt var det här nog en riktig lagseger, sade Sjöstedt.

Atlas följande motståndare

För SIF var detta nu tredje segern på fyra matchen i FM-serien. På onsdag kommer Atlas på besök till Sjundeåhallen. Vandalaget har förlorat alla sina fyra matcher den här hösten. Sjöstedt säger att det gäller att ha den rätta inställningen i den matchen.

- Inte blir det heller någon lätt match. Det som är bra för oss är att vi har en bred och jämn trupp, sade Sjundeåtränaren.

SIF:s bästa målskytt var Linda Olin med tio fullträffar. Gästernas Susanna Kaivola gjorde lika många mål.

Stämningen i matchen mellan SIF och KyIF var god i Sjundeåhallen. Matchen sågs av omkring 200 personer.

Spelade matcher, Serietabell och kommande matcher i damernas FM-serie finns här

SIF mot KyIF: Charlotta Roos, Inka Söderström 2, Linda Olin 10, Rebecca Jürgens 2, Emmi Perovuo 5, Petra Nyman, Anni Joensuu 1, Madeleine Lindholm 3, Laura Laakso (mv), Carolina Rehnberg 3, Roosa Penttinen (mv), Carolina Roos 2, Janica Tallqvist 3, Emmi Koljonen 2, Mette Fröberg, Sanna Ylipuranen 2.