Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Åbo och regionens unikhet marknadsförs i Helsingfors

Från 2013
Uppdaterad 14.10.2013 15:46.
Domkyrkotornet.
Bild: YLE/Rolf Granqvist

Regionerna måste vara tävlingsinriktade i sin profilering och satsa på reklam. Egentliga Finland och Åbo marknadsförs i Helsingfors under två dagar för att locka nya företag och invånare till regionen.

Radio Vega Åboland: Egentliga Finland och Åbo marknadsförs i Helsingfors

Programmet är inte längre tillgängligt

Allting växer i Egentliga Finland och Åbo - det är ledord som förs fram under den två dagar långa marknadsföringen av regionen i Helsingfors. Mellan regionerna är det tävling om nya företagare och invånare och det gäller att hela tiden synas och höras, det säger Jessica Ålgars-Åkerholm som är kommunikationsansvarig för Egentliga Finlands förbund.

Tanken med att marknadsföra regionen är för att på lång sikt stärka regionens image och lyfta fram de starka sidorna. Ålgars-Åkerholm menar att man i kampanjen lyfter fram de unika miljöerna och att Åbo är den attraktivaste boningsorten i landet.
Regionen marknadsförs även som tilldragande för företagare.

- Vi lyfter också fram att det finns bra med möjligheter till arbete i regionen. Men människor väljer i dag bostadsort inte bara enligt arbetsplats utan också var det är trevligt att leva, säger Ålgars-Åkerholm.

I marknadsföringskampanjen vill man också lyfta fram regionens goda fritidsmöjligheter, närheten till naturen och ett stort kulturellt utbud.

Kampanjen hålls i köpcentret Kampen i Helsingfors måndag och tisdag den här veckan.