Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Kyrkslätt säger upp kommunalt anställda

Från 2013
Uppdaterad 15.10.2013 13:38.
Bildtext Kyrkslätt kommun gör sig av med 150 årsverken för att spara 6 miljoner euro.
Bild: Kyrkslätt kommun

Kyrkslätt kommer att inleda samarbetsförhandlingar som siktar på att minska den totala personalvolymen med 150 årsverken år 2014.

Det beslöt kommunstyrelsen på sitt möte igår. Det här är en stor besvikelse för huvudförtroendeman Sari Manninen vid Kyrkslätts kommun.

- Förstås känner jag mig väldigt besviken på att man går så hårt mot personalen trots att personalen har redan tvingats spara i en längre tid, säger Manninen.

I dag på tisdag eller nästa vecka tros möteskallelsen komma. Då hoppas Mannien på att få mera information om var man skär ner och vilka arbetsplatser som är hotade.

Nyheten har redan väckt oro bland personalen

Beskedet kom redan i fredags och påverkade stämningen bland de anställda redan då.

- Under dagen på fredag såg man det redan väldigt kraftigt. De anställda var i kontakt och flera var oroliga om de sägs upp, säger Manninen.

De tidigare sparåtgärderna som drabbat kommunens personal har synats i ett högt antal sjukfrånvaron. Nu har man ändå lyckats förbättra på situationen och sjukfrånvaron har minskat. Nu kan de ändå komma att växa på nytt, befarar Manninen.

Målsättningen med samarbetsförhandlingarna är att spara in upp till 6 miljoner euro under det kommande året.

Förhandlingarna gäller inte enbart uppsägningar, utan också permitteringar, omorganiseringar och förändringar i servicenätet.

Samarbetsförförandet inleds redan den 21 oktober.

Läs också: 150 jobb i fara i Kyrkslätt