Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Klinkbackan koulu stängs inte

Från 2013
Uppdaterad 16.10.2013 12:15.
En skolgård.
Bildtext Klinkbackan koulu i Pojo stängs inte nu. Det beslöt bildningsnämnden på tisdag.

Den finska skolan Klinkbackan koulu i Pojo skall inte stängas nu. Det beslöt bildningsnämnden i Raseborg igår kväll (15.10) med minsta möjliga majoritet.

Beredningen ville att skolan skulle stängas, men efter omröstning beslöt nämnden att skolan inte stängs. Samtidigt remitterade nämnden ärendet som gällde sammanslagningen av Västerby skola och Österby skola.

Röstningssiffrorna i ärendet gällande stängningen av Klinkbackan koulu föll 5-6. Det var SFP:s ledamöter (Filip Björklöf, Jan Lindroos, Tina Nykänen, Diana Nordström, Martin Stenström) som röstade för en stängning av Klinkbackan koulu.
Mot beredningens förslag röstade följande sex ledamöter: Risto Räty (SDP), Nina Lindroos-Holmström (SDP), Riitta Vilkman (SDP), Tanja Konttinen (Gröna), Miika Soivio (Saml) och Oskar Sjöberg (KD).

- Det som är bra, är att vi nu har ett beslut i den här saken. Jag är dock rädd att strukturerna inte kan hållas i och med det här, tror Filip Björklöf som är ordförande för nämnden.

Han är inte heller speciellt glad över det, att nämnden remitterade ärendet gällande sammanslagningen av Västerby skola och Österby skola i Ekenäs.

- Det skulle ha varit bättre för alla parter om vi kunde ha fattat ett beslut i frågan nu istället för att remittera ärendet, säger Björklöf.