Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Österbottnisk musik med STMBB och Carisma

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Österbottnisk musik med STMBB och Carisma

Beyond dreams heter St. Marcus Blues Bands nya skiva, den första på sex år. Dansbandet Carisma har bara hunnit hålla på ett par år och presenterar sig nu med en singel.

St. Marcus Blues Band eller STMBB har funnits sen 1967 och spelar fortfarande aktivt.

- Vi övar två gånger i veckan och spelar live så ofta vi har möjlighet, säger Hannu Lindblom som är gitarrist, sångare och huvudsaklig låtskrivare.

Han är tillsammans med basisten Markku Lönngren kvar av originalmedlemmarna. Trummisen Thomas Lindström kom med första gången redan i mitten av 70-talet.

Dagens kompuppsättning av STMBB består också av gitarristen Göran Fellman och keyboardisten Simo Vasanoja plus blåssektionen med Sebastian Back på saxofon, Torvald Lund på trombon och Jan-Anders Fagerhed på trumpet. På skivan medverkar också Markus Kaikkonen på saxofon och Sofia Bodbacka på sång.

- Att vi är så många i bandet begränsar möjligheten att spela på mindre ställen, säger Hannu. Vi har många gånger fått frågan om vi inte kan komma utan dem men det vill vi inte.
Vi gjorde det en gång och saknade dem hela tiden.

På skivan Beyond dreams finns både originallåtar som långt växer fram under övningarna och lånelåtar från blueshistorien som har funnits länge på repertoaren.
Skivan är också inspelad i övningslokalen eftersom de vill fånga bandet som de låter live.

Låtarna du kan höra i programmet är egna låtarna Hate this blues och So sad samt lånelåtarna All your love och Born under a bad sign.

14.10.13 Österbottnisk musik - STMBB och Carisma

Programmet är inte längre tillgängligt

Dansbandet Carisma

Carisma har spelat ute på dansplatserna i ett par år nu och består av rutinerade musiker.
Nu har de gett ut en singel med låtarna Vänd inte om och Jag har väntat hela natten, båda skrivna av svenska låtskrivare.

Bandet består av Tomas Fant som sjunger och spelar gitarr, Mats Ekblom på keyboards och dragspel, Peter Hatt på trummor och Jan Enqvist på bas.
Peter och Jan var tidigare med i Wilson, Mats är bekant från Tendoz medan Tomas tidigare var med i Tomas Trio och också är medlem i Silver Beatles.

- Vi spelar en ganska traditionell dansmusik, säger Mats Ekblom, och det går hem både hos äldre och yngre dansare. Men man måste också kunna bjuda på lite modernare låtar så länge de är dansanta.