Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Larsmo satsar stort på Holm centrum

Från 2013
Uppdaterad 18.10.2013 10:43.
Programmet är inte längre tillgängligt

10 miljoner och 5000 kvadratmeter våningsyta. Larsmo kommuns satsning på Holm centrum har svällt ut rejält och håller på att bli kommunens största satsning genom tiderna, säger tekniska verkets chef Bjarne Häggman.

I våras presenterades ritningarna för kommunstyrelsen och det fanns en klar politisk vilja att gå vidare. Larsmo behöver en centrumsatsning håller Häggman med om.

LantBo är namnet på femvåningskomplexet och det omfattar 22 bostäder, hvc, tandläkarmottagning, bibliotek och utrymmen för hemvården. Lägg till affärsutrymmen i bottenplan och ett torg invid huset.

- Kommunen behöver en samlingsplats, säger Häggman.

Stort intresse för bostäderna

För affärsutrymmena finns det intresse, men företagarna vill hellre hyra än äga. En möjlighet är att kommunens fastighetsbolag går in som ägare och hyresvärd, säger Häggman. Intresset för bostäderna är det inget fel på. 16 av lokalerna är redan mer eller mindre bokade. Det borde vara nog att locka en byggfirma med i fastighetsbolaget.

I vår blir detaljplanen klar och siktet är inställt på att börja bygga 2015. Det kan finnas en fördel i att få igång bygget innan en eventuell kommunfusion blir av, medger Häggman.

- Beslutsgången är väldigt mycket enklare så länge vi är en egen kommun. Det är en stor investering och när vi gått ihop är det flera projekt som tävlar om finansiering, så det är intressant för oss att få det förverkligat ganska snabbt, säger Häggman.