Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ekenäs IF föll i kvalet

Från 2013
Uppdaterad 19.10.2013 20:25.
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Det blir inget spel i division 1 nästa säsong för Ekenäs IF. FC Jazz vann den andra kvalmatchen med 2-0 och det betyder att det kommer att spelas division 1-fotboll i Björneborg nästa säsong.

EIF kom taggade till matchen och laget skapade också matchens första målchans. Efter fem minuter sköt Konate ett skott men Jazzmålvakten Lauri Pirhonen kunde rädda. Samme Konate hamnade i fokus efter 18 minuter då han fick rött kort efter att ha knuffat en Jazzspelare.

Programmet är inte längre tillgängligt

Efter 26 minuter fick Jazz en hörna och i kalabaliken som uppstod efter den gick bollen till slut i mål via hemmaspelaren Lucas Mondino. Ekenäs IF skapade efter målet några farliga chanser men kunde inte få in bollen i mål.

I den sista minuten av första halvleken hade EIF:s Niklas Roiha ett farligt skott som gick bara någon decimeter över målet.

Jazz kunde gå till halvtidsvila med en 1-0-ledning.

EIF jagade ett mål

I inledningen på den andra halvleken skapade Tiago Moura en riktigt farlig chans men skottet gick några centimeter över. Trots att EIF spelade med 10 man pressade laget på under stora delar av matchen men hade svårt att förvalta målchanserna.

Efter 78 minuter gjorde Samu-Petteri Mäkelä 2-0 för gästerna efter ett fint distansskott. EIF:s jakt på ett mål kom av sig flera gånger på slutet då flera Jazzspelare fick bäras ut på bår.

Sportinslag: Robin Sid - det var för jävligt - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

EIF hade några riktigt bra chanser i slutet på matchen och bland annat Gerxhaliu missade öppet mål i slutskedet.

Jazz är nu klart för spel i division 1 efter sammanlagt 4-2 i kvalet mot Ekenäs IF.

Diskussion om artikeln