Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Det finns tillräckligt med parkeringsplatser i Karis

Från 2013
Programmet är inte längre tillgängligt
Yle Västnyland: Måndagssnack 21.10.13 Del 1 - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Radio Vega Västnyland

Programmet är inte längre tillgängligt

Radio Vega Västnyland

Programmet är inte längre tillgängligt
Programmet är inte längre tillgängligt
Yle Västnyland: Måndagssnack 21.10.13 Del 2 - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Kerstin Ståhlberg från Ingå och Egon Blomqvist från Karis tycker att samhällstekniska nämnden i Raseborg inte skulle behöva syssla med parkeringsfrågor i Karis. Det finns tillräckligt med parkeringsplatser, anser de.
På tisdag (22.10) ska nämnden besluta om flera gator i Karis ska ha begränsad parkeringstid så att det finns flera ställen med kortare tid att parkera.

Grattis EIF

De gratulerade också EIF till en fin säsong även om det inte ledde ända till divison 2. Och från den diskussionen kom Blomqvist och Ståhlberg in på fusioner med anledning av att Ståhlberg tyckte att det skulle räcka med ett fotbollslag i Västnyland.

Nu diskuterar samtliga kommuner i Västnyland vilka förslag de ska ge in till kommunministern om framtiden. Vem ska gå ihop med vem? Kanske det är en enda kommun i Västnyland som är lösningen? Kerstin Ståhlberg föreslår också att politikerna skulle vara yrkespolitiker så att de inte är lika knutpatriotiska som nu.

En känsla av gemensamhet

Till sist funderade måndagssnackarna på namnförslagen då församlingarna i Raseborg slås ihop.
Enligt förslaget skulle församlingarna heta Ekenäsnejdens svenska församling, Karis-Pojo svenska församling och Raaseporin suomalainen seurakunta. Men Institutet för de inhemska språken har i sitt utlåtande ändrat namnförslagen radikalt. De nya förslagen är att de tre församlingarna i stället skulle heta Raseborgs södra församling, Raseborgs norra församling och Raaseporin seurakunta.
Kerstin Ståhlberg håller hårt på att vi borde få en känsla av gemensamhet i Raseborg så därför ser hon gärna att de nya namnet innehåller ordet Raseborg.

Effektivera!