Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nieminen besegrade Paire

Från 2013
Uppdaterad 24.10.2013 15:46.
Jarkko Nieminen vinner över Igor Andrejev
Bildtext Fin skalp av Jarkko Nieminen i Valencia. (Arkivbild)
Bild: EPA

Jarkko Nieminen inledde ATP500-turneringen i Valencia framgångsrikt. I den första omgången vann han över Frankrikes Benoit Paire med 2-0 i set.

Nieminens segersiffror skrevs 6-3, 6-3. Första set var över på bara 20 minuter och andra set gick nästan lika snabbt då hela matchen var avklarad på endast 43 minuter.

Nieminen är 41:a på världsrankinglistan medan Paire parkerar på 26:e plats.

I den andra omgången möter Nieminen Colombias Alejandro Falla som är på plats nummer 111 på världsrankinglistan. En lätt match lär det ändå inte bli: colombianen som tvingades kvala in i turneringen ordnade en överraskning modell större när han i första omgången besegrade den sjätteseedade fransmannen Gilles Simon. Som högst har den 29-årige Falla varit 48:e på världsrankingen. Den 32-årige Nieminens topplacering är 13 från sommaren 2006.

Och i dubbel fortsätter Nieminen till andra omgången när han i par med Rysslands Dmitrij Tursunov vann över det spanska paret Marcel Granollers och Marc Lopez, som var tredjeseedade i turneringen. Matchen gick till tie-break där den rysk-finska kombinationen var bättre. Tursunovs och Nieminens segersiffrors skrevs 6-2, 3-6, 10-6.