Hoppa till huvudinnehåll

Ekonomi

UPM samarbetsförhandlar – igen

Från 2013
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Bildtext UPM förbättrar lönsamheten med kostnadsinbesparingar
Bild: Lehtikuva / Markku Ulander

Skogskoncernen UPM inleder idag samarbetsförhandlingar med personalen. Förhandlingarna kommer att påverka 230 anställda. Av dem är 150 i Finland.

UPM håller på att genomföra en organisationsreform. De samarbetsförhandlingar som inleddes i slutet av augusti ledde till att personalstyrkan minskar mad 150, av dem är 92 i Finland.
Samarbetsförhandlingarna är ett led i bolagets program för att förbättra lönsamheten. UPM strävar efter inbesparingar på 400 miljoner euro.

Skogskoncernen UPM:s lönsamhet steg i juni-september. Det förbättrade resultatet beror bland annat på att kostnaderna sjönk inom den europeiska papperstillverkningen. I Asien är efterfrågan på papper god.

Vinsten steg från 73 miljoner euro i fjol till 187 miljoner. Samtidigt minskade omsättningen från 2,6 miljarder euro till 2,47 miljarder. Enligt vd Jussi Pesonen var det tredje kvartalet i linje med förväntningarna. Inom massatillverkningen var läget stabilt och leveranserna var goda. Inom papperstillverkningen kunde de lägre kostnaderna i Europa kompensera för lägre priser och leveranser.