Hoppa till huvudinnehåll

Tro

Business med gudstro

Uppdaterad 11.11.2013 13:30.
Programmet är inte längre tillgängligt

Peter Didrichsen

:
Fram tills dess hade businessen och museidirektörskapet dominerat hans liv och de andliga frågorna varit i skymundan. Nu upplevde han plötsligt ett personligt tilltal som fick konsekvenser i hans liv. Vi vet aldrig när jordelivet lämnar oss. Jordelivet är en kort parentes i evigheten, Därför uppmanar han folk att fundera nu och inte senare på livets stora frågor.

Allt vi åstadkommit här på jorden har vi fått som gåva av Gud. Du delar med dig av det du fått. Gud har gett dig det och därför är allt hans. Själv har han valt att engagera sig i flera kristna organisationer. En av dem är Gideoniterna.

Gud vill att jag bygger broar mellan människor och institutioner. Jag har märkt att jag fått vara med och hjälpa människor att hitta den rätta vägen och sanningen om livet och det som kommer efter det, säger Didrichsen om sitt engagemang.

Enligt Didrichsen ligger kärnan i det faktum att vi människor är på en resa och att vi med Bibelns hjälp kan hitta vägen, den smala vägen som leder rätt. Gud värnar om de själar som är hans. Därför ska du nog med vett och vilja köra på sten för att han ska släppa taget. Mindre grynnor lotsar han dig runt. Speciellt om du vänder dig i bön till honom. Han svarar alltid, framhåller Didrichsen.

Möt museidirektör Peter Didrichsen i Himlaliv 27.10 i Yle Fem kl 20.30 och därefter under 30 dagar på Arenan. Redaktör Lucas Snellman