Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lara Gut överlägsen i Sölden

Från 2013
Lara Gut
Bildtext Gut - Besser - Lara Gut!
Bild: EPA / Hans Klaus Techt

Schweizaren Lara Gut vann säsongens första världscupstävling i alpint. Gut var överlägsen i damernas storslalom i Sölden.

Gut gick upp i en komfortabel ledning i samband med det första åket då hon var 0,77 sekunder snabbare än tyskan Viktoria Rebensburg.

Rebensburg tappade en placering under andra åket och fick nöja sig med en tredje plats. Kathrin Zettel från värdnationen Österrike var tvåa men förlorade med 0,84 sekunder mot Gut.

Segern i Sölden var Guts första triumf i en världscupsdeltävling i storslalom och den första för Schweiz i storslalom för damer på tio år.

Av storfavoriterna hade slovenskan Tina Maze, som vann världscupen förra säsongen, och världsmästaren Tessa Worley problem. Maze placerade sig på 18:e plats medan fransyskan Tessa Worley inte var bättre än 21:a.

Tanja Poutianen deltog inte då hon fortfarande lider av den knäskada hon åkte på i våras. Fyrfaldiga världsmästaren Lindsey Vonn från USA avstod även hon från att delta. Också Vonn har opererat sitt knä under sommaren.

Världscupen i alpint, damer storslalom:
1. Lara Gut SUI 2.25,16
2. Kathrin Zettel AUT + 0,84
3. Viktoria Rebensburg GER + 1,28
4. Anna Fenninger AUT + 1,41
5. Tina Weirather GER + 1.58
6. Mikaela Shiffrin USA + 1,62
7. Maria Pietilä-Holmner SWE + 1,91
8. Jessica Lindell-Vikarby SWE + 2,17
9. Dominique Gisin SUI + 2,21
10. Marie-Michele Gagnon CAN + 2,24