Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lindström tog farväl - Lassas debuterade

Från 2013
Uppdaterad 26.10.2013 20:37.
Sportinslag: Mathias Lindström spelade sin sista match för HJK - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Mathias Lindström blev historisk då han på lördagen firade sitt sjunde mästerskap i fotbollsligan. Samtidigt spelade han sin sista match i HJK, medan lovande Fredrik Lassas gjorde sin debut.

Sportinslag: Fredrik Lassas debuterade i HJK - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)
Sportinslag: Mikael Forssell avslutade säsongen med ett hattrick - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)
Sportinslag: Sixten Boström summerar säsongen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Lindström har under de åtta senaste åren firat finländskt mästerskap hela sju gånger. De två första kom med Tampere United 2006 och 2007, och de fem senaste höstarna har han firat i HJK:s blåvita ränder. Den gångna säsongen har han ändå fått mindre ansvar då Valtteri Moren och Tapio Heikkilä varit de dominerande mittbackarna i klubben.

- Min roll har varit mindre i år, men visst är det alltid roligt att avsluta säsongen på det här viset. HJK-sagan är ändå all, nästa år fortsätter jag på något annat håll, sade "Masse" samtidigt som fansen sjöng hans namn i bakgrunden.

- Det har varit en jättefin tid, något att se tillbaka på när man lägger av med det här. Det här året har ändå varit ganska tungt för mig då min roll har varit vad den varit.

Var Lindström spelar i fortsättningen vet han ännu inte.

- Vi ska se. Jag vill nog spela ännu några år. Något smått har jag talat med andra klubbar men inte några riktiga förhandlingar.

Lassas debuterade i ligan - genast guld runt nacken

Samtidigt som Lindström tog farväl inleddes ett nytt kapitel i HJK då lovande Fredrik Lassas debuterade i herrlaget.

- Tydligen borde jag vara här oftare när vi genast firar mästerskap, skrattade Lassas efter matchen.

I slutet av förra säsongen lyftes Lassas från b-juniorerna till HJK:s farmlag Klubi 04.

- Då lade jag upp målet att få spela i representationslaget. Nog känns det ju bra då målen uppfylls, jag är nöjd med säsongen.

Diskussion om artikeln