Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Välkommen till Twitterbloggen!

Från 2013
Uppdaterad 30.10.2015 13:36.
Twitter
Bild: Svenska Yle

Den som en gång skapat sig ett Twitterkonto kommer snart att märka hur beroendeframkallande detta sociala medium är. I synnerhet för en journalist blir det närmast tvångsmässigt att med jämna mellanrum kasta ett öga på twitterfeeden. Och då handlar det inte om att kolla om ens fyndiga tweets genererat reetweets eller inte. Orsaken är helt enkelt att Twitter är ett fullkomligt oslagbart medium när det gäller snabba nyhetshändelser. Det må sedan handla om globala nyhetsflashar eller regionala notiser från någon avkrok i Svenskfinland.

Det är på Twitter man läser det först

Grundregeln är: Det är på Twitter man läser det först. Men oberoende av om du hänger på Twitter och nyhetsknarkar i likhet med mig eller om du bygger upp ditt flöde med idel komiker och rolighetsministrar eller med de största idrottstjärnorna så kommer du i något skede att fundera om det är något du missat. Informationsflödet är enormt. Är det någon underhållande hashtag som det sprakar kring som du tappat bort helt och hållet? Är det någon snackis som totalt har gått dig förbi?

Det är här som den här bloggen kommer in i bilden. Ambitionen här är att återge, reflektera kring och lyfta upp de intressantaste samtalsämnena på Twitter. Ibland är det kanske underhållande och lättsmälta trådar. Ibland mer seriösa och reflekterande. Målsättningen är att hålla stenkoll på det intressantaste snacket på Twitter. Ambitiöst? Visst, och utan Din hjälp blir det svårt. Tipsa därför gärna om de guldkorn du snubblar på i ditt flöde. Jag som samlar ihop de pärlor som onekligen finns på Twitter heter Mattias Fagerholm. Till vardags är jag producent för Obs debatt (@yleobs), Svenskfinlands vassaste interaktiva TV-program. Men här på #Twitterbloggen huserar jag närmast i egenskap av hängiven twittrare.

Välkommen med!
@mattiasfagerhol

Twitterbloggen