Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Han tankar bilen åt dig

Från 2013
Uppdaterad 29.10.2013 06:41.
Programmet är inte längre tillgängligt

Personlig betjäning är på väg tillbaka. Det tror man åtminstone på Vittsar Shell i Karleby. Sex dagar i veckan har stationen en servicemästare på plats som tankar, tvättar vindrutan och kollar oljan åt den som vill. Och det helt gratis.

- Många kunder blir nästan chockade över att personlig betjäning tycks ha kommit tillbaka. Jag tycker det ger mervärde att ha en människa här som kan hjälpa till med både ett som annat, säger Jari Kinnunen som är servicemästare den här dagen.

Shell satsar på personlig betjäning

Programmet är inte längre tillgängligt

Shell har servicemästare på mer än 60 stationer runtom i Finland. Rent ekonomiskt lönar det sig knappast, men stationsansvariga Petteri Kaustinen i Vittsar räknar med att det är det värt. Kunderna är så mycket nöjdare när de får personlig betjäning.

- Vi har velat gå tillbaka till gammaldags service. Det här är en trevlig överraskning för många, och vi tror att det ger oss nya kunder, säger Kaustinen.

Servicemästaren Jari Kinnunen har själv alltid gillat kundbetjäning.

- Vi talar om vädret eller vilken väg chaufförerna ska ta. Tankningen blir en social händelse i en tid då många är ensamma, säger Kinnunen.