Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Stjärnorna inom räckhåll i Cannes

Från 2013
Uppdaterad 29.10.2013 10:23.
Bild: Viasat Film

Bekväma skor är a och o om man ska ha en lyckad vistelse på filmfestivalen i Cannes. Det vet filmexperten Hans Wiklund. Dessutom lönar det sig att kolla in en del filmer på förhand, annars blir det en hektisk festival.

Filmexperten Hans Wiklund befinner sig ju nu på filmfestivalen i Cannes. Den 66:e i ordningen. Han får gnugga ambågar med superstjärnor men Wiklund är van.

- Jag har aldrig varit en person som samlat autografier eller fotograferat kändisar. Kanske var jag lite "star struck" i början. Men nej, inte längre. När man träffar Julia Roberts för sjätte gången så känns det inte lika speciellt längre, säger Hans och skrattar.

Wiklund har recenserat film i 25 år

- Det fantastiska med film är att jag aldrig tröttnar. Och det bästa med filmfestivaler att det plötsligt kan dyka upp en ny Pulp Fiction.

The Bling Ring bäst hittills

Hans har sett en film per dag i Cannes sedan festivalen startade den 15 maj. Regissören Sofia Coppola har imponerat mest.

- The Bling Ring bygger på en sann historia om ett gäng ungdomar som bryter in Paris Hiltons hem och stjäl hennes kläder och smycken. Coppola kan det här med att göra bra filmer med kvinnliga antihjältar.

Guldpalmen är ett eftertraktat pris och det mest prestigefyllda på festivalen. Wiklund tror att Michael Douglas, som gör rollen som Liberace i Behind The Candleabra, kommer att få priset för bästa manliga skådespelare.

Kati Enkvist

Mer om ämnet på Yle Arenan