Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

"Irina e toppen"

Från 2011
Uppdaterad 29.10.2013 12:11.
Irina Björklund

Musikrådet 26 augusti.

James Blunt: Dangerous

Kjell: Det är svårt för James Blunt av överträffa sig själv efter framgången med You´re beautiful. Han är duktig på medryckande melodier, men det här räcker inte riktigt till för en tumme upp från mig.

Eva:Jag har tidigare tyckt att Blunt är lite väl gnällig så jag välkomnar en muntrare approach. Men nej, jag är inte speciellt tagen av detta.

Publiken: James Blunt är verkligen en hjärtekrossare av stora mått. Älskar hans röst, trots att den här låten nog inte mäter sig med hans andra låtar. Själva texten är ganska platt.

Han har en mjuk o skön röst de e allt

tyckte jag har hört Blunts låt tidigare och så började plötsligt She´s a maniac spela i huvudet!! She´s a maniac, maniac on the floor... samma melodi ju!!! Lite annat tempo bara. Skäms, James! Annars mysig låt...

Melissa Horn: Innan jag hade dig

Kjell: Melissa kunde sjunga lagtexter och man skulle falla pladask till marken. Jag vågar knappt röra mig när jag hör på henne, jag vill inte förstöra stämningen.

Eva: Jag blir alltid helt trollbunden och snudd på hypnotiserad av Melissa, men hon har gjort flera låtar som är så mycket bättre än denna. En tumme upp ska hon ha i alla fall.

Publiken: Melissas röst är fin och mjuk, men den här sängen är riktigt kass. Texten är ingenting, och vart försvann pianot? Tummen ner.

Skön melodi och röst

Är dethär Sara Varga? Känslig sång, vackert komp. Mycket bra helhet, tummen upp!

Irina Björklund: Chanson d'automne

Kjell: Hon sjunger jättebra och stilen fungerar fint för Irina. Tillbakalutat och avslappnat. Men var lämnade hon fogsvansen?

Eva: Påminner mig lite om Helena Bergström, som inte heller är en stor sångerska men använder sin skådespelartalang för att prat-stön-sjunga på ett stämningsfullt sätt. Jag gillar detta.

Publiken: Nej, nej. Jag kan inte med rullande RRRR:et. Tummen ner!

Låter som en inspelning från 40-50 talet (i och för sig inget fel på dem). Irina är nog bättre som skådespelare än sångare.

jag vägrar tycka om det här bara för att det är finlandssvenskt. Tråkigt..

Tummen upp Irina e toppen.

Paul Simon: The Afterlife

Kjell: I sin enkelhet finns det nånting jag verkligen gillar i denna låt. Tummen upp.

Eva: Jag hakar upp mig på de irriterande flackande gitarrerna, texten är däremot snillrik. Svårt att ta ställning.

Publiken: Nja, bättre kan han säkert, det här är enformigt. Det finns ingen höjdpunkt utan allt är jämntjockt. Och vad är det med de där fladdriga gitarrerna?

Det här var ju riktigt skönt gungigt! Tumme upp, absolut!

Gillar verkligen Paul Simon och My friend Al är en av min favoriter, men denhär rytmen känns lite råddig

Inte alls min stil. Jag fick ingen feeling av den här. Jag vet inte om tummen är upp eller ner

dansar rumpan av mig! =D (Albin, 2 år)

Paul Simons låt va för jävli. Inte rösten, inte orden, men kompet! Dom andra låtarna helt ok

Avril Lavigne: Everybody hurts

Kjell: Rullar på jättebra, men inga överraskningar. När man har hört första versen och refrängen vet man hur hela låten ska gå.

Eva: Blir ibland lite knepigt när tonårsartisterna ska växa till sig och finna sin mogna stil. Blev lite dussinprodukt av detta.

Publiken: Har nog inte hört denhär artisten tidgare. Mycket bra!

Ingenting riktigt i min smak idag, tyckte faktiskt bäst om Irina!