Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Rosor till Imelda, stryk åt Blunt

Från 2011
Uppdaterad 29.10.2013 12:11.
Imelda May

Musikrådet 18 mars 2011: Rekordmånga lyssnarsynpunkter i rådet denna vecka. The Moniker och Imelda May gillade ni, Stilla och James Blunt fick åsikterna att gå isär och Danmarks Eurovisionbidrag gjorde alla förnärmade...

The Moniker: Oh my God

Hans-Åke: Det här var min favorit i Melodifestivalen. Tyckte det skulle ha varit bra med lite humor i Düsseldorff också, men Saade var säkert ett bra val han också...

Eva: Man kommer säkert att hinna bli hjärtligt trött på denna med tiden, men än så länge blir jag på gott humör.

Publiken: "Jaa, jaa tummen upp för Oh My God!!!"

"Den låten Oh my love är 60- och 70-talen englands bidrag. Den var skoj i globen rØrande matta. H. Jorma uleäborg"

"denhär gillar jag, blir på gott humör. Sku vilja ut o marschera i vårsolen B-) Beatles, The Ark... Lustig sill- sallad!"

"låten var glad o pigg , kunde se framför mig hur det viftades o hoppades o jo visst fick det fart på mina ben , eurovision känsla fr. förr."

Stilla: 2010

Hans-Åke: Då jag höde låten för första gången reagerade jag på att bandet kör med en ganska rockig linje medan sångerskan sjunger på ett visaktigt sätt. Men då jag lyssnat på låten några gånger började jag gilla kontrasten. Ett modigt och ambitiöst projekt som förtjänar en tumme upp.

Eva: Vilka musiker! Musikhuset levererar igen. Jag gillar sångerskans röst och hoppas hon tar ut svängarna ännu mera. Hon kunde gå åt Anna Järvinen-hållet, eller åt Rockhållet eller vart som helst. Ska bli intressant att höra resten av skivan. Tummen upp.

Publiken: "Tyvärr inte i min smak. Men i övrigt bra med finlandssvensk musik. Via kulturen i detta fall musiken blir och är vi starka....man kanske måste lyssna flera gånger som H-Å säger... |"

"Heja Jakobstad!! Stilla låter jättebra!!!Inte det vanliga jumppa-pumppapopen!!"

"Stilla, var gnällig och i alla fall vid första lyssningen "

"Stilla , verkade lite stilla emellanåt, men om man lyssnar mera så kanske blir den bättre , bra med inhemsk musik, hon kan säkert mera, så tummen hänger mittemellan, om det går."

A Friend in London: A New Day

Hans-Åke: Dessvärre att ganska tydligt plagiat av Andreas Johnsons Sing. Danskarna har lovat ändra om lite i refrängen innan ESC, men i väntan på det ger jag nog en tumme ner.

Eva: Jag hade ju tänkt ge denna en tumme upp men efter jämförelsen med Andreas Johnsons låt blir det en besviken tumme ner istället.

Publiken: "vilken förfärlig smörja Danmark valt!"

"Jag hade kanske kunnat tycka om New Tomorrow, om den inte hade varit så uppenbart plagierad av Sing for me. Nu blev den bara en blek kopia. /Ett Andreas Johnson-fan :)"

"Jag är ett stort fan av eurovisionen och skall till tyskland i maj. Tack för Danmarks bidrag. Är lite trött nu på fredagen, och nu blev jag glad och lite piggare. Tack!"

Imelda May: Inside out

Hans-Åke: Dagens höjdare enligt mig!

Eva: Jag tycker SÅ om den här låten! Det är retsrostuk men det känns inte slitet utan fräscht och nytt. Jag gilar kaboomboomet, jag gillar ploppet, allt är bra!"

Publiken: "bra låt , svänger bra , sån här musik kan jag lyssan mera på . mera av hennes på vega .tummar två i topp"

"ql me musik annanstansifrån, tack! Gun."

"Ja faktiskt, bäst hittils. LatinoBlues, musik i min stil. Den är bra!! "

"Skön latinopoprock,rumpan börja svänga direkt!! "

"oj va det svänger! Dansskorna på! Tummen upp! "

James Blunt: If time is all I have

Hans-Åke: Tycktre det fanns betydligt bättre låtar på Blunts skiva, besynnerligt att just den här släpps som singel. Gillade ju Beautiful, men det här är långt från den.

Eva: Har svårt för James Blunt. Tycker han är så gnällig och melankolisk, man borde säkert tycka att han är väldigt söt och det gör jag dessvärre inte. Tummen ner.

Publiken: "nejnej. Inte ska vi gråta o sova nu efter pigg o glad musik! James, sluta pirra! :-)"

"Sorry James Blunt men vi har hört dethär förut!!"

"James gör bra låtar men den här är lite för \"gnällig\" o därför blir det tummen ner , varför sjunger så många män med en pipig röst o ofta i falsett-bara undrar i mitt stilla sinne . Däppig på nåt sätt."

"Speciell röst han har den där James. Helt ok, litet färglös.Men 2,148,469 personer tycker om honom på FB"

Mer om ämnet på Yle Arenan