Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Musikrådet 18 februari 2011

Uppdaterad 29.10.2013 12:11.
Joss Stone

Ricky, Elisa's, R.E.M...

Lena Philipsson: Idiot

Hans-Åke:Väldigt maskinellt, effekter som Donna Summer gjorde på 70-talet men bättre. Tummen ner, tyvärr. Fungerar bäst som ringsignal.

Eva:Hoppas att det blir bättre spår än det här på Lenas kommande album. Det gör ont (haha) att ge Lena tummen ner men det hjälps inte. Man blir lite irriterad av den här låten och det kan väl inte vara meningen.

Publiken: "Maskinpop, inte i min stil. Jämntjock dussinmaterial. Till vilken åldersgrupp måntro detta är tänkt, (idioter)? ;D"

Ricky Martin & Joss Stone: The best thing about me is you

Hans-Åke: Här finns tyvärr ingenting av det sound som man förknippade med Ricky på 90-talet, och det saknar jag. Jag skulle vilja ha lite mera bongos och strandkänsla. Mittimellan.

Eva: Jag ger en tumme upp, och den är nästan helt på grund av Joss Stones vackra soulröst.

Publiken: "Jess! LATINO, tack Hans-Åke. Skön manjana-beat, svänger bra."

Dante Lindfors: Några dagar i april

Hans-Åke: Imponerande att en låt kan löpa på så bra fast det inte finns ett enda rim i hela texten! Dante har rötter i Pytis förresten. Tummen upp!

Eva: En bra röst och en trevlig ny bekantskap. Jag hör gärna mera av Dante men just nu får det räcka med ett mittimellan-vitsord.

Publiken: "Mogen svenskt stuk, hittar inget finlandssvenskt i det hela. Men "helt" som det heter"

Elisa's: När du vaknar är jag hos dig

Hans-Åke:Mittimellan. Elisa's är utan tveken ett bra dansband, men de borde nog nischa in sig mot en lite yngre publik. De är ju bara runt tjugo och i längden går det här bäst hem på pensionärsdanserna. Mittimellan.

Eva: Om jag ska lyssna på dansband lyssnar jag gärna på Elisa's. De är väldigt duktiga. Men jag håller me dom att de gärna skulle få hitta "en egen grej". Mittimellan.

Publiken:"Fart på var det här. Inget nytt, faktiskt litet av dussintavara detta också. Trodde det var äldre musiker.Men bra satt den i sin klass"

"HÄRLIG dansbandsmusik! Jag längtar redan till sommaren och myggen på dansbanan!"

"fick assosiationer till en letkajenkka vid denna"

R.E.M: Überlin

Hans-Åke: R.E.M är mina stora favoriter från 80-talet och jag minns ju hur fantastiskt det var när man hörde deras låtar då. Med det i tankarna blir det tyvärr en lite besiken tumme ner, den här fastnade inte. Bättre kan de.

Eva: Blir mittimellan för mig. Michael Stipes härliga röst räddar ju det hela. Men den fastnade ju inte precis.

Publiken: "Denna typiskt Engelska stil kräver ett nedstämt sinne, om det inte är det så blir man nedstämd"

"Tråååkig! In genom ena örat och ut genom det andra... "