Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Min musik: Micki spelar pop från förra årtusendet

Från 2014
Micki Kulju

Det finns mest 80-talsmusik i Mickis lista. Det var på det årtiondet som han försökte sluta röka, och för varje vecka han var orökt belönade han sig själv med en LP-skiva.

Jag är från Borgå och jobbar som lektor vid yrkesinstitutet Inveon. Jag är knutpatriot, familjefar och motionär som är nyfiken på det mesta.

Han är en aktiv musikkonsument, och liksom många andra som varit med i programmet säger han sig vara allätare. Via sina elever frå han veta en hel del om dagens musik men säger sig inte riktigt orka med allt som kommer ut på musikmarknaden just nu.

Han musicerar inte själv för tillfället men har en dröm om att någon gån i framtiden lära sig att spela klarinett.

- Musik har alltid varit viktigt för mig. Jag har lyssnat på pop, rock och klassisk musik så länge jag minns men med åldern har jag märkt starka jazzistiska böjelser hos mig själv - men det kan jag leva med. Pop från förra årtusendet kunde min lista heta. Jag är storkonsument av konserverad musik och listan - rätt impulsivt sammanställd - representerar främst lättare pop med eller utan desto viktigare budskap.

Micki tipsar också om den perfekta joggingmusiken: i Kents låt Musik non stop hittar ni en bra puls som det är bra att jogga till. Testa!

- För mig är musik en feelgood-ingrediens i livet som jag inte avstår.

Måndag 4.8.2014 kl 19.30 och söndag 10.8 kl 8.05.

1. WUTHERING HEIGHTS - Kate Bush
2. WALK ON THE WILD SIDE - Lou Reed
3. MUSIK NON STOP - Kent
4. LOSING MY RELIGION - R.E.M.
5. TIME AFTER TIME - Cyndi Lauper
6. '39 - Queen
7. BED ARE BURNING - Midnight oil
8. TVIST IN MY SOBRIETY - Tanita Tikaram
9. WITH OR WITHOUT YOU - U2
10. HOTEL CALIFORNIA - Eagles

Mer om ämnet på Yle Arenan