Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nordkalk minskar personalen i Lojo

Från 2013
Uppdaterad 29.10.2013 14:56.
Tytyri kalkgruva i Lojo.
Bildtext Tytyri kalkgruva i Lojo.
Bild: Nordkalk Oyj Abp

Radio Vega Västnyland: Nordkalk minskar personalen

Programmet är inte längre tillgängligt

Personalen i Tytyri gruva i Lojo minskas med drygt tio procent.
Kalkstensproducenten Nordkalk fortsätter med verksamheten på alla orter. Totalt minskas personalen med omkring 50 personer i Finland.

Nordkalk har avslutat samarbetsförhandlingarna som berör hela personalen i Finland. Bolaget har i dag (29.10) informerat personalen om resultatet.

Nordkalk Oy Ab, som har 471 anställda, fortsätter sin verksamhet på alla de nuvarande verksamhetsorterna.

I Tytyri gruva arbetar i dag 65 personer för Nordkalk. Här ska personalen minskas med sju personer, berättar divisionsdirektör Jarkko Kaplin. Han säger att bolaget försöker minska personalen i och med att anställda går i pension. Hur många som direkt sägs upp är oklart.

Minskad efterfrågan i byggmaterial- och pappersindustrin

Enligt Nordkalk har efterfrågan på kalkstensbaserade produkter minskat bland annat inom
byggmaterial- och pappersindustrin. Med personalminskningar vill Nordalk också gallra bort överlappande arbetsuppgifter. Nordkalk minskar sin personal i Finland med 51 personer. Minskningarna genomförs före slutet av juni 2014.

I Pargas, där det i dag arbetar över 150 Nordkalkanställda, minskas personalen med 17 personer. I Villmanstrand minskas personalen med 27. I Sibbo, Karleby, Louhi, Siikais, Vampula och Vindala minskas sammanlagt några arbetsplatser.

Ingen nettominskning i Sibbo

I Sibbo arbetar i dag sex personer. Sibbo kalkbruket och Tytyri i Lojo utgör en enhet. Funktionärstjänsterna kommer att omorganiseras inom enheten, det berör en person i Sibbo. Men eftersom kalkbruket i Sibbo kommer att utöka sin produktion, är slutresultatet av samarbetsförhandlingarna att det inte kommer att ske ändringar i personalstyrkan i Sibbo, säger divisionschef Jarkko Kaplin.

Diskussion om artikeln