Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Los Van Van fick Womex artistpris

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Los Van Van kubansk salsaorkester
Bildtext Los Van Van
Bild: Endirecto / Los Van Van

Den kubanska salsaorkestern Los Van Van prisbelönades då årets upplaga av världsmusikmässan WOMEX avslutades i söndags. 12-mannabandet tackade för priset med att bjuda på en färgsprakande show för fullsatt hus.

Den årliga världsmusikmässan Womex (World Music Expo) gick den här gången av stapeln i Cardiff i Wales. I fem dagar samlades utställare och delegater från hela världen kring temat världsmusik. Över sextio artister och grupper från olika länder uppträdde på sammanlagt sju scener vid mässan.

Womex stora artistpris gick den här gången till den kubanska gruppen Los Van Van, en av Kubas mest framgångsrika och långvariga dansorkestrar. Los Van Van grundades redan 1969 av basisten Juan Formell, som ledde bandet i flera decennier. I dag har större delen av besättningen bytts ut, men den populära gruppen fortsätter att spela sin egen speciella variant av kubansk musik.

Los Van Van fick priset för sin mer än 40 år långa framgångsrika verksamhet och sin förmåga till ständig förnyelse. Priset delades ut vid Womex avslutningsceremoni i söndags, och bandet tackade med att bjuda på en färgsprakande salsakonsert.

Hör Los Van Van i Café Continental, Radio Vega, onsdag 30 oktober kl. 18.03. Repris fredag 1 november kl. 23.03.