Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målkalas med Mexiko

Från 2013
Uppdaterad 31.10.2013 09:46.
Bildtext Jarkko Hurme och Oribe Peralta gjorde varsitt mål.
Bild: AFP / Lehtikuva

Mexiko slog Finland med 4-2 i B-landskampen i San Diego. Sebastian Strandvall var nära reducering i slutet av matchen men lyckades inte i sitt avslut.

För det regerande OS-guldlaget Mexiko fungerade matchen som viktig förberedelse inför VM-fortsättningskvalet där landet möter Nya Zeeland. Därför hade de så gott som sitt bästa manskap på plan medan Finland var i farten med ett mindre meriterat lag som bestod av spelare från den inhemska ligan. Hela nio HJK-spelare fick speltid.

Då 24 minuter spelats hade Mexiko redan gott upp i en tvåmålsledning, men bara stunden senare reducerade TPS-mittbacken Jarkko Hurme med sitt första mål i landslagströjan. Efter en frispark av Sakari Mattlila spelades bollen åt Hurme som prickade krysset.

Genast i början av den andra halvleken lyckades Mexiko för den tredje gången överlista Henri Sillanpää i det blåvita målet.

Finlands andra mål kom något tursamt då Tim Väyrynens inlägg hittade nätmaskorna via det mexikanska försvaret.

Mexiko lyckades ännu en gång med målskyttet och också Finland kunde ännu ha gjort ett mål. Sebastian Strandvall hade en lysande chans men hans skott gick aningen förbi målet. Slutsiffrorna skrevs 4-2 åt Mexiko.

Se målen! (Youtube)

Meksiko – Finland 3-2 (2-1)

1-0 Marquez (11 min)
2-0 Pena (24 min)
2-1 Hurme (27 min)
3-1 Peralta (47 min)
3-2 självmål (53 min)
4-2 Escoboza (64 min)

Finland:

Sillanpää (C)
Sorsa
Hurme 61. -> Moren
Tanska 46. -> Heikkilä
Rannankari 46. -> Sumusalo
Yaghoubi 46. -> Strandvall
Schüller
Mattila
Zeneli 82. -> Vasara
Lod
Forssell 46. -> Väyrynen