Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Casanovor på film

Från 2013
Uppdaterad 27.06.2014 09:48.
Bildtext Joseph Gordon-Levitt är Don Jon.
Bild: Futrefilm

Rika, mystiska, dödliga och med en stor portion sofistikerad charm. Här har du storfiskarna på film som alltid har ett kvinnohjärta på kroken. Eller tio. Eller tusen.

I helgen har Don Jon Finlandspremiär. Joseph Gordon-Levitt både regisserar och spelar rollen som en modern Don Juan i New Jersey, vars liv kretsar kring spända skjortor, slickat hår och svällande muskler. Och så kvinnorna förstås, som han på krogen betygsätter på en skala mellan ett och tio.

Filmkammaren älskar män med lust och fägring stor och ger dig de de största kvinnotjusarna på film.

3. Sebastian Valmont

Cruel Intentions (1999)

Ryan Philppe spelar den hänsynslöse charmören Sebastian som är tänd på sin styvsyster och drömmer om att avblomma en oskuld som sparat sig till äktenskapet.

Kvinnor faller vanligtvis som furor framför hans fötter. När han sedan fått det han behöver dumpar han dem som murket virke bakom ladan. Men så träffar han Anette Hargrove (Reese Witherspoon) och allt ändras.

2. James Bond

James Bond (23 filmer åren 1962 - 2012)

Sofistikerad, charmig, chauvinistisk och dödlig. James Bond är den perfekta kvinnotjusaren som dessutom alltid har en suggestiv replik nära till hands. Eller vad sägs om:

"You're a woman of many parts, Pussy."

1. Don Juan

Don Juan DeMarco (1994)

Johnny Depp spelar den legendariske älskaren som legat med tusentals kvinnor men saknaden av den sanna kärleken är så stor att han valt att ta sitt liv. En psykiatriker (Marlon Brando) får till uppgift att utvärdera Don Juan under tio dagar. Är han världens mest berömda älskare eller är han en desillusionerad ung man som ljuger för sig själv och omvärlden?

(Kolla ca 3:40 in i klippet.)

Mer om ämnet på Yle Arenan