Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kimi utan lön hela året

Från 2013
Uppdaterad 01.11.2013 19:01.
Kimi Räikkönen, hösten 2013
Bild: AFP / Lehtikuva

Kimi Räikkönen berättar i flera intervjuer inför formel 1-loppet i Abu Dhabi att han inte fått lön från sitt stall Lotus under hela den pågående säsongen. Räikkönen hotar med att skippa de två sista deltävlingarna om saken inte reds ut.

Räikkönen har även tidigare påpekat att löneutbetalningen varit allt annat än regelbunden. Lotus har dementerat uppgifterna men Räikkönen är säker på sin sak och berättar nu att han fått exakt noll euro i lön denna säsong.

Lotus stallchef Eric Boullier sade i oktober att stallet har betalat ut det man varit skuld Räikkönen och sina övriga arbetstagare. Enligt MTV3 var Lotus redan då skuld Räikkönen över tio miljoner euro.

Det var länge oklart om Räikkönen alls skulle tävla i Abu Dhabi men denna gång lät han sig övertalas. Men om han deltar i de två avslutande tävlingarna i USA och Brasilien är fortfarande öppet.

– Jag gillar att köra, men det här är en stor del av businessen. När det ibland inte sköts som det borde hamnar man i en olycklig situation. Man måste dra gränsen nånstans. Det är inte trevligt att höra att du inte är en lagspelare, men du har ju blivit betald noll euro på hela året, säger Räikkönen till Autosport.

Det är redan sedan tidigare klart att Kimi Räikkönen flyttar till Ferrari nästa säsong.