Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wawrinka slog Berdych i London

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
idrott, sport, tennis
Bild: Facundo Arrizabalaga/EPA/All Over Press

Stanislas Wawrinka öppnade ATP-finalturneringen i London med en match mot Tomas Berdych. Schweizaren var starkare och vann med 2-1 i set.

Wawrinka bröt tjecken Berdych serve i mitten av det första setet och kunde gå i från till en 4-2-ledning. Tjecken kunde inte svara och första set gick till Wawrinka med siffrorna 6-3.

Berdych, som ligger sexa på världsrankingen, kom tillbaka i det andra setet som var riktigt jämnt. Berdysh vann det efter tiebreak.

Tidigt i det tredje och avgörande setet kunde schweizaren åter bryta tjeckens serve. Världsåttan Wavrinka tog därmed en tidig ledning som han behöll. Setsiffrorna skrevs 6-3.

Prestigefull turnering

ATP-turneringen i London spelas mellan de åtta bästa spelarna på världsrankingen med undantaget Richard Gasquet som ersätter världsfyran Andy Murray. Spelarna är indelade i två grupper, ur vilka de två främsta går vidare till semifinal.

I grupp A spelar förutom Berdych och Wawrinka också spanjorerna David Ferrer (ATP-3) och världsettan Rafael Nadal.

Grupp B består av serben Novak Djokovic (ATP-2), schweizaren Roger Federer (ATP-7), fransmannen Richard Gasquet (ATP-9) och Argentinas Juan Martin del Potro (ATP-5).