Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Pappor till proffs på Strömsö

Från 2013
Uppdaterad 10.11.2013 19:58.

På farsdag gästar Aleksei Eremenko Senior och Alekansandr Komarov Strömsö. Aleksei och Aleksandr är båda pappor till framgångsrika idrottare. Alekseis söner Roman Eremenko och Aleksei Junior är fotbollsproffs och Leo Komarov spelar hockey i KHL.

Jonathan Granbacka, programledare på Strömsö vad kommer ni att prata om ?

Vi kommer att prata om papparollen och hur mycket papporna har påverkat sina barn i deras yrkesroll. Och förstås om hur det är att vara pappa till någon som har idrott som sitt yrke.

Var det någonting som överraskade dig under intervjun ?

Jo. Både Aleksei och Aleksandr har fortfarande daglig kontakt med sina söner. Dom coachar och ger råd åt sönerna om deras framfart på planerna ute i världen. Dom försöker också förbereda sina söner för livet efter idrottskarriären. Idrottsvärlden är hård. Aleksei pratar om att man i omklädningsrummet är kompisar och kolleger men att det ute på planen är en djungel, där var och en måste kämpa för sin överlevnad d.v.s en plats i laget. Här spelar pengar ingen stor roll det är inställningen och viljan som räknas.

Hade dom något råd att ge åt föräldrar som har barn som är idrottar och vill uppnå framgångar ?

Ganska självklart så betonade dom att allt måste utgå från barnets egen vilja. Som förälder kan man endast vara med och stöda barnet i deras utveckling. I takt med ökade framgångar har ribban höjts, Aleksandr hoppades bara att Leo skulle spela hockey i division 2 i Jakobstad men slutresultatet blev ju ett annat.

Intervjun med Aleksei Eremenko och Aleksandr Komarov kan du se i Strömsö på farsdagen söndagen den 10.11.2013

Mer om ämnet på Yle Arenan