Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Lokförarrepresentant nöjd med VR-diskussion

Från 2013
Uppdaterad 12.12.2014 16:38.

VR Group böd på tisdagen in personalrepresentanter för att diskutera de nya arbetstiderna. Lokförarna strejkade på fredagen i protest mot de nya tiderna.

Lokförarna upplevde att det nya systemet slagits fast utan att någon förhandlat med personalen, medan VR Group argumenterade att strejken var olaglig och att personalrepresentanterna varit delagtiga i beslutsfattandet från början.

- Vi var med i diskussionen men beslutet fattades utan vårt samtycke, förklarar Tero Palomäki, lokförarnas förtroendeman.

Han är ändå nöjd med hur diskussionen förlöpte i dag.

- Vi hade en bra, konstruktiv diskussion där vi talade öppet om våra meningsskiljaktligheter. Situationen är betydligt bättre än förra veckan, säger Palomäki. Vi har rensat luften, fortsätter han.

Fel att strejka

En av de mer laddade frågorna som ledde till strejken förra veckan var förkortandet av tågens vändningstider från 20 till 10 minuter under rusningstid på Järnvägsstationen i Helsingfors.

Palomäki är nöjd över att man tagit tag i problemen men tycker att beslutet att strejka var fel.

- Att strejka är alltid fel beslut, men vi kan inte göra något åt det som varit. Nu måste vi bara se till att vi tar sådana beslut så att det inte sker igen. säger han.