Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Quattrogemini i konkurs - Hangöprojektet utanför

Från 2013
En luftbild över hur hotellen på Fabriksudden och bostäderna på Drottningberg i bakgrunden ska se ut. I mitten Östra hamnen i Hangö.
Bildtext Planerna för Fabriksudden och Drottningberg har varierat.
Bild: Quattrogroup

Flera bolag som ingår i koncernen Quattrogemini har ansökt om konkurs. Hangon Rantakiinteistöt Oy, som står bakom hotellprojektet på Fabriksudden och bostadsbygget på Drottningberg i Hangö, fortsätter ändå sin verksamhet som ett skilt bolag.

I ett meddelande på hemsidan står att styrelserna för Quattrogemini Oy, Quattroproject Oy och Quattrorakennus Oy har ansökt om konkurs i fredags (1.11).

Bildtext Det har länge funnits frågetecken kring projektet i Hangö. Ännu gäller avtalet och Hangöprojektet står utanför konkursen.
Bild: Yle/Petra Thilman

För Quattrogeminis del sägs att det inte var möjligt att fortsätta verksamheten utan tilläggskapital efter att ett projekt inte förverkligades och ett annat betydande projekt överraskande visade sig vara förlustbringande.

Trots effektivering kunde Quattrorakennus inte fortsätta sin verksamhet eftersom det skulle ha behövts mera pengar för verksamheten.

Hangös läge oklart

Sju koncernbolag inom Quattrogemini fortsätter ändå sin verksamhet som skilda bolag; däribland Hangon Rantakiinteistöt Oy.

Bildtext Matti Toikka har varit talesman för projektet.
Bild: Yle/Robin Lindberg

Yle Västnyland kunde på tisdagen (5.11) inte nå Matti Toikka som ansvarar för projektet.

Hangös stadsdirektör Jouko Mäkinen är mycket förtegen och vill inte ge en bandad intervju.

Han går ändå med på att säga att staden inte vet vad den nya situationen betyder, men att avtalet om att bygga hotell på Fabriksudden och bostäder på Drottningberg fortfarande är i kraft.

Nu måste staden underhandla med Hangon Rantakiinteistöt Oy och se vart det leder.

Stadsdirektör Mäkinen vill inte heller säga hur Hangö fick information om konkursen, men han säger att staden nog länge har varit medveten om situationen till alla delar.

Diskussion om artikeln