Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Nominera årets bästa #svenskadagen-tweet

Från 2013
Uppdaterad 30.10.2015 13:37.
Bild: X3M/Catariina Salo

Svenska dagen var i år en synnerligen behaglig upplevelse för en finlandssvensk twittrare. Det var ett ständigt flöde av positiva tweets där twittrarna tävlade i att lovorda det svenska i Finland. Hashtagarna #svenskadagen och #päiväpåsvenska trendade på Twitter i ett tidigt skede och det mysiga finlandssvenska flödet fortsatte hela dagen.

I detta enorma twitterflöde finns en massa fyndiga, underhållande, träffsäkra och roliga tweets. Nu skall vi försöka vaska fram årets bästa #svenskadagen-tweet.

Så här går det till:

Om du har stött på något verkligt Svenska dagen guldkorn i ditt twitterflöde så tipsa mig (@mattiasfagerhol) Det kan exempelvis vara från hashtagarna #svenskadagen eller #päiväpåsvenska. Det enda kravet är att det har någon anknytning till Svenska dagen.

Som enväldig domare i denna lekfulla tävling fungerar twitterdrottningen och komikern Lotta Backlund (@lottabacklund) Hon utser årets bästa #svenskadagen-tweet. Fältet är fritt. Nu är det dags att komma med förslag. Vem skrev årets bästa Svenska dagen-tweet?

Twitterbloggen