Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Felaktiga räkningar skickas till organisationer

Från 2013
Uppdaterad 07.11.2013 10:43.
betalning, pengar, faktura
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/Anssi Leppänen

Flera österbottniska organisationer har fått ta emot fakturor som de misstänker är felaktiga. Det handlar om företaget Yritys-netti.com som har skickat räkningar för marknadsföring som de har utfört. Problemet är bara att en del av de som har fått räkningen säger att de aldrig har beställt tjänsterna.

Programmet är inte längre tillgängligt
Det förekommer misstänksam marknadsföring på nätet - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Vasa kyrkliga samfällighet visste inte om att de fanns med på företagets marknadföringssida innan det damp ner ett avtal - och samtidigt en räkning på drygt 1000 euro.

- Vi lät bli att betala räkningen eftersom det inte var en beställd sak, säger ekonomichef Nils-Eric Sahlström.

Samfälligheten hade haft ett marknadsföringsavtal som de trodde var avslutat. Därför betalade de inte den andra räkningen som kom från företaget.

På Yritys-netti säger Harri Hämäläinen att man aldrig skickar fakturor utan att först ha fått en beställning från kunden. Han säger att han ska ta kontakt med de som påstår något annat. Hämäläinen vill själv inte ställa upp på en radiointervju.

Församlingarna i Vasa är inte de enda som anser att de har fått ogrundade fakturor av Yritys-netti. Flera utbildningsanordnare har fått räkningar som de anser att är felaktiga.

Tidningen Turun Sanomat har tidigare rapporterat om flera Åboföretag som nog har haft avtal om marknadsföring, men där summorna har blivit flera gånger större än man kommit överens om.

På Handelskammaren i Österbotten känner vd Juha Häkkinen inte till Yritys-netti men man uppger att skumma räkningar alltid förekommer i en eller annan form nuförtiden.