Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Ungdomar misshandlades i Korsnäståget

Från 2013
Polisen i arbete
Bildtext Arkivbild
Bild: YLE/Stefan Paavola

Flera ungdomar i åldern 14 till 16 år misshandlades av en 22-årig man i Korsnästågets köpcentrum i Vasa sent på lördag kväll. Mannen hade först talat med ungdomarna och sedan börjat slå dem, en av ungdomarna bet han i fingret. Ungdomarnas skador var lindriga. Polisen grep mannen på plats.

En bil körde i diket i Gamla Vasa på lördag eftermiddag. När polisen kom till platsen hittade de en man i 30-års åldern som stod bredvid bilen. Polisen misstänker att det var mannen som hade kört bilen. Polisens blåstest visade att mannen hade 2.09 promille alkohol i blodet.

En personbild fick sladd och körde i diket i Malax på lördag eftermiddag. I bilen fanns en ung man och kvinna som båda var alkoholpåverkade. Mannen hade skadats och fördes till sjukhuset, kvinnan klarade sig oskadd. Polisen undersöker händelsen som rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

En 49-årig man fick skärsår i huvudet efter att en 24-årig man slagit honom med ett ölstop på en nattklubb i Vasa natten till söndag. Den skadade mannen fördes till sjukhuset och polisen tog hand om gärningsmannen.