Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Storbygge påbörjades i Närpes

Från 2013
Uppdaterad 12.11.2013 11:28.
Programmet är inte längre tillgängligt

I dag murades grundstenen i bygget Mittistan i Närpes. Den lokala riksdagsledamoten Ulla-Maj Wideroos och en av de stora ägarna i fastighetsbolaget, riksdagsledamot Lars Gästgivars fick den äran att ta de första spadtagen med murbruk.

I grundstenen murades in en cylinder med bland annat ritningar över bygget och dagstidningar.

- Det här är inte vilken dag som helst. Här grundmurades just något för framtiden, sade Ulla-Maj Wideroos.

Fastigheten Mittistan kommer att innehålla hotell och restaurang, konferens, kultursal och konstaula, biograf, läkarcentral, friskvård och kontorslokaler.

- Jag ser det som ett bevis på att det i Närpes finns både visioner och en stor realism. När man slår ihop de här två och drar ut det bästa så åstadkommer man den här typen av projekt, sade fullmäktigeordförande Mikaela Björklund.

Klart om ett år

Ann-Christine (Cisse) Grönholm blir ny krögare i Mittistan. Hon är delägare i Lars Gästgivars dotterbolag Hotel Red and Green.

- Om Lasse hade frågat mig om jag skulle ha gått med i ett projekt i Vasa kanske jag inte hade gått med , men här känns det som att när vi kommer till den här regionen kan vi göra något stort och vi kan påverka. Jag skulle inte ha kommit om jag inte hade trott på det till 150 procent. Förväntningarna är jättehöga, sade Ann-Christine Grönholm.

I oktober 2014 räknar huvudentreprenören Lemminkäinen hs med att kunna överlåta den färdiga byggnaden till användarna.