Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Det stormar kring Faces

Från 2013
Uppdaterad 12.11.2013 07:22.
Long Live Faces
Bild: Long Live Faces

Det har stormat kring Etnofestivalen Faces under de senaste dagarna, då ledningen bland annat anklagats för att inte ha betalat ut löner åt artisterna.

Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Västnyland: Festivaldirektör Börje Mattson bemöter kritiken mot Faces - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det är festivalens förra informatör som står bakom anklagelserna. Enligt festivaldirektör Börje Mattsson är anklagelserna ändå ogrundade och handlar om personliga åsikter och uppfattningar. Enligt Mattsson går festivalen på plus, men eftersom den fortfarande dras med skulder från de första åren har en del räkningar ändå blivit obetalda.

Daniel Nyman har genom åren både jobbat och uppträtt på Faces och tror sig ana anklagelsernas ursprung. Till en början var festivalen så liten att det egentligen inte behövdes några direkta avtal mellan artister och arrangörer då de flesta uppträdde gratis, men allt eftersom festivalen vuxit har riktlinjerna blivit mer suddiga och många är osäkra på vad som egentligen gäller.

Att Faces måste förnya sitt koncept verkar alla vara överens om, och både Daniel Nyman och Börje Matssons dotter Saara är intresserade av att vara med och utveckla festivalkonceptet när det blir aktuellt med ett generationsskifte.

Mattsson bekräftar att Faces år 2014 blir den sista Facesfestivalen enligt gammalt format.

Redaktör: Mikaela Sonck