Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Salo skadad – Rask höll nollan

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Sami Salo, hösten 2013
Bildtext Det är ännu oklart hur länge Sami Salo är borta.
Bild: AFP / Lehtikuva

Förutom superstjärnan Steven Stamkos tappade Tampa Bay Lightning även stöttepelaren Sami Salo till skadestugan mot Boston Bruins, som vann matchen inte minst tack vare en het Tuukka Rask.

Bara minuter efter Stamkos svåra skada åkte även Salo på ett bakslag. Salo fick en smäll i foten i den andra perioden och kunde inte lägga vikt på sitt högra ben.

Salo återvände inte till isen och enligt Lightning lider han av en skada i nedre delen av kroppen. Det är ännu oklart hur allvarlig skadan är och ifall till och med OS kan vara i fara för backklippan.

– Vi klarade av 16 matcher utan skador men nu satte snöbollen i rullning. Det är hockey. Alla tappar spelare, säger Tampas tränare Jon Cooper på NHL:s webbplats.

Efter skadorna tappade Lightning koncentrationen och Bruins ryckte ifrån med två mål inom 20 sekunder. Bruins vann till slut med 3-0 och Tuukka Rask noterades för säsongens andra nolla med 28 räddningar.

– Vi spelade ganska bra som lag och det underlättade mitt jobb en hel del. Förstås får de chanser, men inte hela tiden. Jag tycker vi spelat några av våra bästa matcher mot just det här laget, säger Rask.

Läs också: Otäck skada för NHL-superstjärna