Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vart är Pedersöre på väg?

Från 2013
Uppdaterad 14.11.2013 07:43.
Bildtext Kommundirektör Stefan Svenfors och planläggare Yvonne Liljedahl-Lund.
Bild: Yle/Kjell Vikman

Arbetet med den strategiska generalplanen är inne på slutrakan i Pedersöre. I planen som beskrivs som unik i Österbotten i sin omfattning skissas på kommunens framtid och vision inför 2030.

Arbetet med att ta fram den strategiska generalplanen 2030 startade sommaren 2012 och projektet som håller tidtabellen beräknas slutgiltigt kunna godkännas i fullmäktige i Pedersöre i mars-april nästa vår. Före det väntar bland annat byarundor där vanliga pedersörebor kan säga sitt om planen.

Strategisk generalplan i Pedersöre

Programmet är inte längre tillgängligt

- Processen med att ta fram uppgifterna har den största betydelsen och vägen med att nå dit likaså säger kommundirektör Stefan Svenfors i Pedersöre. Det är svårt att säga hur världen ser ut år 2030. Det har en stor betydelse att hitta en gemensam linje tillägger han.

Unikt projekt i Österbotten

Arbetet med strategiska generalplanen inne på slutrakan i Pedersöre

Programmet är inte längre tillgängligt

Arbetet har varit mycket omfattande och i Pedersöre har man försökt greppa kommunen som helhet och inte bara satsat på markanvändningsfrågor. Temagrupper har undersökt olika delområden och sammanställningen av uppgifterna håller som bäst på att göras. I Korsholm har man gjort liknande utredningar säger kommundirektör Stefan Svenfors men inte i samma omfattning.

Planläggaren Yvonne Liljedahl-Lund koordinerar arbetet med den strategiska generalplanen.

- Vi hoppas att vi har en stark och levande kommun också år 2030 säger Yvonne Liljedahl-Lund