Hoppa till huvudinnehåll

Sport

BK-46 slog Akilles

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Bildtext Jasper Hellberg gjorde nio mål mot tabelljumbon.
Bild: Yle/Patric Westerlund

BK-46 tog två färska poäng på hemmaplan i Karis efter en klar seger över tabelljumbon Akilles. I Grankulla tog Cocks en uddamålsseger som gjorde att laget är ny tabelletta.

Borgålaget Akilles har det fortfarande kämpigt i serien. På onsdagskvällen åkte laget på sin sjunde raka förlust då man förlorade mot BK-46 i Karis. Akilles är det enda laget i serien som inte har öppnat poängkontot.

BK-46 hade inga problem med att förlänga Borgåbornas förlustsvit. Redan i paus hade hemmalaget en sexmålsledning som sedan växte i den andra halvleken.

Matchen slutade 37-25 till BK-46. Jasper Hellberg stod för nio och Viktor Westerlund för åtta av BK:s mål. Sergiy Shevchenko i Akilles utnämndes till matchens lirare och stod för nio fullträffar i matchen.

Cocks ny tabelletta

I Grankulla fick publiken uppleva en riktig nagelbitare då hemmalaget HC West tog emot fjolårsmästarna Cocks. Lagen följdes åt in till de sista minuterna av matchen.

Riihimäkilagets Kristo Voika avgjorde mötet med två viktiga mål i matchens slutskede. Voika stod sammanlagt för åtta av Cocks 31 mål.

I HC West gjorde Richard Sundberg och Miro Koljonen väl i från sig. De stod för åtta mål vardera.