Hoppa till huvudinnehåll

Sport

McLaren bjöd på dansk överraskning

Från 2013
Uppdaterad 14.11.2013 22:52.
Jenson Button, McLaren
Bild: EPA

Kevin Magnussen är Jenson Buttons stallkamrat i McLaren nästa säsong. För den framgångsrika F3-föraren förverkligas nu en dröm och dessutom går han nu i pappas fotspår.

- Helt fantastiskt att jag ska köra mitt första formel 1-lopp för McLaren. Det har alltid varit min stora dröm, säger Magnussen.

Senast någon förare gjort sin F1-debut i McLaren var 2007. Han heter Lewis Hamilton.

Magnussen har haft stor framgång i F3-serierna och vann i år Renault World Series. Han har ganska långt gått i sin pappas, Jan Magnussens fotspår. Jan körde förutom för McLaren också för Stewart-stallet.

Kevin tar nu mexikanen Sergio Perez plats i stallet och nästa år kommer säkert att vara intressant då man inför säsongen kommer att byta till en 1,6 liters V6-motor med turbo. Med andra ord handlar det om en totalt ny bil.

Enligt McLarens stallchef, Martin Whitmarsh litar han stenhårt på sin nya duo.

- Jenson Button är en snabb, intelligent och skicklig förare som betytt mycket för stallet. En lika viktig uppgift för honom blir nu att utveckla vår nya bil. Och i Kevin har vi en intelligent, talangfull förare med stor vilja så jag tror att vi kommer att ha mycket glädje av vår nya duo, säger Whitmarsh.