Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Årets biblioteksgärning till Sibbo

Från 2013
Uppdaterad 16.11.2013 11:48.
Datorundervisning för äldre

Sibbo bibliotek har tilldelats utmärkelsen Årets biblioteksgärning av Finlands svenska biblioteksförening (FSBF).

Biblioteket får priset ”för ett bibliotek som erbjuder ett imponerande och genomtänkt utbud av kultur och service för biblioteksbesökarna, satsar stort på barnverksamheten på två språk och välkomnar sina kunder på webben med orden: Välkommen till biblioteket för att njuta.”

Sibbo bibliotek har under de senaste åren satsat mycket på utåtriktad verksamhet. På huvudbiblioteket i Nickby har Kirlittan, kulturlördagarna för barnfamiljer varit en stor framgång. Också serien ”Stan Saanila & författargäster” har varit välbesökt.

Söderkulla bibliotek har den här hösten inlett programserien ”Aulaklubben i Södis” där kändisar såsom Jaakko Selin, Pata Degerman och Madventures-killarna har lockat folk till bibliotekets trivsamma foajé under temat ”Globetrotters”. I Söderkulla bibliotek ordnades i oktober också ett uppmärksammat Seniorsurf-evenemang, där seniorer fick bekanta sig med nyttiga webbtjänster.

För barn ordnar biblioteken dessutom babypoesi, filmförevisningar, sagostunder och samarbetar aktivt med daghem och skolor. För äldre har biblioteket hemkörning av böcker och högläsning på flera boenden och servicehem.