Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Riski räddade Finland - se höjdpunkterna

Från 2013
Uppdaterad 16.11.2013 22:30.
Sportinslag: Wales-Finland 1-1 - se höjdpunkterna - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Riku Riski var Finlands piggaste spelare mot Wales. Det ihärdiga jobbet gav utdelning i grevens tid. Riskis övertidsmål betydde delad pott i fotbollslandskampen.

Den första halvleken slutade mållös mellan lagen. Båda lagen hade sina chanser att stänka in öppningsbaljan. Finland var kanske aningen närmare.

Efter femton minuter visade Teemu Pukki att han fortfarande kan nosa sig till en målchans. Med tre försvarare i ryggen skapade han rum till sin högerfot och slängde iväg ett skott från dålig vinkel. Stolpe.

För Wales del resulterade en giftig frispark av trollkarlen Gareth Bale i en farlig situation som det finländska försvaret tillsammans med linjedomaren redde ut. Det blåstes till slut offside och hemmafansen gick miste om chansen att jubla.

Slarv straffade sig

Efter pausvilan fick Lukas Hradecky i den blåvita buren mer jobb. Wales var laget som pressade på. Gareth Bale gjorde en karaktäristisk löpning i den 55:e minuten och avlossade bössan som Hradecky lyckades boxa bort.

Två minuter senare osade det bränt. Alexander Ring gav en slarvig passning mot mitten och Tim Sparv. Wales bröt uppspelet. En snabb kontring resulterade i ett inlägg som mittfältaren Andy King nickade in förbi en försvarslös Hradecky.

Sen utdelning

Efter bakslaget trummade Finland på i jakten efter ett kvitteringsmål.

Riku Riski var mannen som till slut överlistade Wayne Hennessey i Wales mål. Efter att ha jobbat sig fram till ett flertal dugliga chanser fick Riski äntligen bollen i mål på övertid då han kom ensam mot Hennessey. Med två försvarare jagande och Hennessey på språng behöll Riski lugnet och avslutade kyligt. Klinsikt och otagbart.

Diskussion om artikeln