Några Greenpeace-aktivister släpps mot borgen
Två av de trettio Greenpeace-aktivister som greps i september i Ryssland har beviljats borgen. Borgenssumman för den ryska kvinnan och mannen är cirka 45 000 euro var.
Den 37-åriga Jekaterina Zaspa arbetade som läkare ombord på fartyget Artctic Sunrise. Hon var inte med bland de aktivister som försökte klättra ombord på oljeriggen i Barents hav. Den andra som har beviljats borgen är Denis Sinyakov, en 36-årig frilansfotograf.
Enligt Greenpeace kan det ta flera dagar att få pengarna förflyttade så att Zaspa och Sinyakov kan släppas. Bland dem som fanns ombord på Arctic Sunrise finns två andra ryska medborgare.
Greenpeace har också sagt till nyhetsbyrån AFP att åklagaren kan tänka sig att släppa den brasilianska Ana Paula Alminhana Maciel mot borgen. Hon var en av besättningen ombord på fartyget Artctic Sunrise.
En annan aktivist omhäktad
Samtidigt har en annan av de trettio Greenpeace-aktivisterna häktats i tre månader till. Australiensaren Colin Russell hade ansökt om att beviljas borgen men domstolen beslöt att hålla honom häktad till den 24 februari 2014.
Vad som händer med resten av aktivisterna - bland dem finländskan Sini Saarela - är ännu oklart. Greenpeace meddelade i fredags att de ryska myndigheterna begär att aktivisterna ska häktas i ytterligare tre månader. Rätten tar ställning till att förlänga Saarelas häktning i morgon, tisdag.
Kritik mot Ryssland
Ryssland grep aktivisterna och lade beslag på deras fartyg i september då de demonstrerade vid en oljerigg i Barents hav. De åtalades först för sjöröveri, men brottsrubriceringen ändrades senare till huliganism, som kan ge upp till sju års fängelse.
Den två månader långa häktning, som påfördes aktivisterna i slutet av september, löper ut på söndagen. Ryssland har fått mycket kritik för hur landet har behandlat aktivisterna.
Läs också:
Greenpeace-aktivisterna blir sannolikt länge kvar i Ryssland