Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Tapio Suominen under bältet

Från 2013
Uppdaterad 30.10.2015 13:36.

SportkommentatornTapio Suominen gick med buller och bång in i Twittervärlden rätt nyligen. Suominen twittrade öppet om sina mentala problem, sitt alkoholmissbruk och vilka konsekvenserna blev i hans privatliv. På en kort tid hade han samlat över 12.000 följare på Twitter. Ibland har twittrandet gått lite över styr. Eller som han själv konstaterade i början av månaden: "Så här i efterhand sett finns det saker jag kunde ha låtit bli att skriva."

Men någon längre funderare kring vad han skall tweeta och kanske låta bli att tweeta tog sig tydligen inte Tapio Suominen. Under veckoslutet gjorde han sig lustig på skönskrinnaren Kiira Korpis bekostnad. Hans tweet om Korpi och schamponering av underlivet fick en och annan att höja på ögonbrynet.

Själv förklarar Suominen att hans tweet var ett smakprov ur hans kommande stand-up set. Suominen planerar nämligen nu att göra karriär som stand up komiker. Han försäkrar att han inte kommer att dra en massa under bältet skämt, utan han skall bjuda på intelligent humor. Varför hans så kallade smakprov var så långt under bältet kan man då fråga sig?

Trots upprörda kommentarer av bland annat Korpis manager Mikko Luukka och ansträngda kommentarer av Yle Urheilus chef Panu Pokkinen, verkar Suominen vara nöjd med sitt tilltag. På Twitter skriver han att den i kvällstidningarna uppmärksammmade tweeten gav honom 1300 nya följare på 6 timmar. "Träff-sjönk.

Men att Suominens följare ökar i rask takt är ingen garanti för en lyckad stand up karriär. Hans Korpi-skämt övertygar åtminstone inte komikerkollegerna(?) André Wickström och Ali Jahangiri.

Det kröp nämligen fram att Suominens skämt var snott av en annan komiker. Tommi Tuominen hade dragit skämtet på Urheiluruutus 50-årsjubileumsfest. Tapio Suominen erkänner att det är fallet, men skriver på Twitter att det hör till stand-upens natur att man lånar grejer av varandra och förädlar dem. Tuominen skriver i sin tur att komiker inte kan fördra att deras grejer kopieras.

Det må vara osagt vem som hittade på skämtet. Var och en får själv bedöma om det var roligt eller inte. Men en sak kunde man kanske ge som råd åt Tapio Suominen när han huserar på Twitter inför sin stand up debut. Humor är en oerhört svår konstform. En konstform där tajmning är A och O. Att strax före man skall referera konståkining i TV tar tillfället i akt för att skämta om Kiira Korpis underliv är på alla sätt extremt dålig tajmning.

Twitterbloggen