Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Lokal-tv på Kimitoön

Från 2013
hand som håller i fjärrkontroll
Bild: Yle/Nora Engström

Ett nytt projekt som ska erbjuda lokal-tv inleds i Kimitoön. Det är frågan om ett samarbete mellan Kimito Telefon, Annonsbladet och Kimitoöns kommun.

Projektet finansieras med hjälp av Leader-pengar från EU och Svenska Kulturfonden. Budgeten för projektet är 38 650 euro.

Projektet leds av Kim Westerlund, som är anställd av Kimitoöns kommun på deltid till slutet av 2014. Westerlund har tidigare jobbat bland annat med programmet Åktur.

Enligt Westerlund är det meningen att de första inslagen ska vara färdiga redan efter årsskiftet. Meningen är att göra inslag exempelvis från evenemang på Kimitoön.

- Den ursprungliga tanken var att erbjuda program åt åldringar som inte har möjlighet att delta i evenemang. Men det är också meningen att aktivera ungdomar så att de också producerar innehåll för lokal-tv. Vi kommer också att samarbeta med föreningar, säger Westerlund.

Tv-inslagen erbjuds både på webben och för de kunder som har en bredbandsanslutning via Kimito Telefon. Det är inte frågan om direktsänd tv utan färdiga inslag som man kan se när man vill.

Westerlund är ivrig över projektet.

- Jag har massor av visioner som jag vill förverkliga. Det händer en hel del här på orten och det finns också intressanta personer som vi kan uppmärksamma, fortsätter Westerlund.

Enligt Westerlund utreder man också möjligheterna att visa äldre klipp från orten som Bruks-tv visade på 1980-talet.

Projektet har ännu inget namn och därför har man också utlyst en namntävling för lokal-tvn.

- Man kan skicka in sitt förslag till mig per e-post (kim.westerlund@kimitoon.fi) . Det bästa bidraget vinner ett pris, säger Westerlund.