Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Keva: Ingen personalprotest

Från 2013
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Ingång till Kevas kontor.
Bild: Yle

Pensionsbolaget Keva tillbakavisar uppgifter i medierna om en utmarsch vid ett personalmöte i morse. Det var tidningen Etelä-Suomen Sanomat som skrev att en del av personalen hade lämnat ett personalmöte, som sammankallats av vd:n Merja Ailus.

Ailus ska enligt tidningen ha beklagat sig över att hon inte kan föra barnen till ridlektioner med sin BMW längre - efter allt ståhej.

I pressmeddelandet betonar Keva att Ailus vid mötet gick igenom den senaste tidens händelser och beklagade all den uppståndelse som hon förorsakat. Ailus ska ha berömt personalen och hoppats att det goda arbetet fortsätter.

Ingen marscherade heller ut från mötet, betonar Keva.

Räty: Ailus ledarskap har stora brister

Kevas styrelseordförande Laura Räty har i Radio Suomi kommenterat sitt gårdagsuttalande om att hon inte längre har förtroende för Kevas vd Merja Ailus.

Det att Ailus har tagit emot tjänsteförmåner är inte orsaken till att jag tappat förtroendet för henne - det är hennes sätt att leda Keva, hela ledningskulturen och tillvägagångssätten, säger Räty.

Räty säger sig ha diskuterat Ailus ledarskap med många inom organisationen, och också med henne själv. Ailus omdöme brister och i dagens läge kan hon inte leda Keva, säger Räty.

Keva är inte vilket bolag som helst - det är ett offentligt pensionsbolag och inget privatföretag, påpekar hon.

Laura Räty intervjuades i programmet Ajantasa.

Läs också:
Räty: Ailus ledarskap har stora brister
Centerns Sipilä vill avskaffa politiska utnämningar

Diskussion om artikeln