Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Vem är Ronaldo?

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Bild: EPA/MARIO CRUZ

Idrott och Twitter går hand i hand. Sportfolket är hängivet på det sociala mediet och till och med en sövande match i den finska fotbollsligan kan få fart på fart på twittrarna. Att en vinna eller försvinna match mellan Sverige och Portugal fick fotbollsrelaterade hashtaggar att glöda är därför föga överraskande. När dessutom en VM-plats i Brasilien stod på spel och när storstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Christiano Ronaldo stod mot varandra blev twittrarna fullkomligt galna. Och inte alltid på ett så sympatiskt sätt.

Hashtagen #VemÄrRonaldo trendade under play-off matchen. ”Visa ditt stöd för Zlatan och använd hashtagen”, skriver bland annat det omåttligt populära (och vanligtvis underhållande) parodikontot Zlatan Ibrahomovic.

Hashtagen handlade om att häckla den portugisiska storstjärnan

Att ge sitt stöd åt den svenska fotbollsikonen är förstås ok. Men hashtagen handlade mera om att häckla den portugisiska storstjärnan Ronaldo än att hylla Ibrahimovic. Det är lika osportsligt som att bua under den portugisiska nationalsången, vilket de svenska fansen också gjorde. Osportsligt och onödigt. Heja gärna, men häckla inte.

Ronaldo gav det som folk tiggde om. Stryk.

Kanske Christiano Ronaldo kastade ett öga på twitterflödet i pausvilan? Kanske blev han irriterad över att stollarna i mörka Norden inte vet vem han är? Kanske bestämde han sig för att presentera sig ordenligt för det svenska folket? Kanske bestämde ha sig för att ge det som folk tiggde om. Nämligen stryk. För som ni vet satte Christanio Ronaldo med sina tre mål på egen hand punkt för Sveriges VM-dröm. Snacka om att ge svar på tal.

Twitterbloggen