Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Kanyes flickrumspastisch

Från 2013
Bildtext Kolla, hästar!
Bild: Skärmdump ur videon

Vi sitter med munnen på vid gavel efter att ha sett Kanye Wests video till låten Bound 2.

I början på 1990-talet var många tonåringars rum tapetserade med, i retrospektiv, kitschiga planscher föreställande galopperande hästar, vattenfall och multifärgade himlar ovan röda berg. Man kände sig som om man vore instängd i en enhörnings drömmar där man satt med fötterna uppdragna under sig i en plastdoftande säckstol. Eller var stolen till och med uppblåsbar där den stod i skenet av lavalampan?

För att vi inte ska behöva drömma oss tillbaka mer har nu Kanye West, mycket otippat, gjort en förbryllande video som får oss att nästan tappa fattningen. Vi dristar oss nästan att säga att det här är fräscht, om det inte vore för den halvnakna Kim Kardashian som figurerar på en skakande motorcykel. Kim är visserligen galet snygg, men också väldigt retuscherad i videon - men frågan är ju ändå: varför fick hon inte ha tröjan på, såsom hennes äkta make?

Bortser man från den kvinnliga kroppsfixeringen är vi fortfarande lite handfallna, det här är väl inte en Kanye vi känner? Kanske videon måste vara hemskt speciell och annorlunda för att vi ska orka höra på den ganska tråkiga och intetsägande låten överhuvudtaget.

Fast vi gillar hästar som galopperar vid strandkanten, det gör vi verkligen.